AiSpark Teensy 4.0 USB VÝVOJOVÉ DOSKY 32-Bitové ARM Cortex-M7 na 600 MHz

€48.51


Teensy 4.0 je najnovší Teensy, ponúka najrýchlejší microcontroller a výkonné periférne zariadenia v Teensy 1.4 podľa 0.7 palce form factor. Vyniká ARM Cortex-M7 procesor na 600MHz, s NXP iMXRT1062 čip, najrýchlejší microcontroller sú dnes k dispozícii. Teensy 4.0 je rovnakej veľkosti a tvaru ako Teensy 3.2, a zachováva kompatibilitu s väčšinou pin funkcie na Teensy 3.2.

Pri behu na 600 MHz, Teensy 4.0 spotrebuje približne 100mA prúd. Teensy 4.0 poskytuje podporu pre dynamické hodiny škálovanie. Na rozdiel od tradičných mikroprocesory, kde zmena hodiny rýchlosť spôsobuje nesprávne prenosová sadzby a iné problémy, Teensy 4.0 hardvér a Teensyduino je softvérová podpora pre Arduino načasovanie funkcie sú navrhnuté tak, aby dynamicky rýchlosť zmeny. Sériové prenosová ceny, audio streaming vzorky ceny, a Arduino funkcie, ako je oneskorenie() a millis(), a Teensyduino je rozšírenia ako IntervalTimer a elapsedMillis, pracovať správne, keď CPU zmeny rýchlosti. Teensy 4.0 tiež poskytuje napájanie vypne funkciu. Vložením zatláčacie tlačidlo na Zapnutie/Vypnutie pin, 3.3 V, napájanie je možné úplne vypnúť podržaním tlačidla na 5 sekúnd, a obrátil sa späť na krátky stlačte tlačidlo. Ak gombíkovú je pripojený k VBAT, Teensy 4.0 je RTC aj naďalej sledovať dátum a čas, keď je vypnuté napájanie. Teensy 4.0 tiež môže byť tiež overclocked, aj mimo 600MHz!

ARM Cortex-M7 prináša mnoho výkonný CPU funkcie pravda reálnom čase microcontroller platformu. Cortex-M7 je dual-problém superscaler procesor, v zmysle M7 môžete vykonať dve návod na hodiny cyklus, na 600MHz! Samozrejme, vykonaní dva súčasne závisí od toho, kompilátor objednávanie pokyny a registrov. Počiatočné kritérií ukázali, C++ kód zostavený Arduino má tendenciu dosiahnuť dva pokyny o 40% až 50% času pri výkone číslicovo intenzívna práca pomocou celé čísla a ukazovatele. Cortex-M7 je prvý RAMENO microcontroller používať branch prediction. Na M4, slučky a iné kód, ktorý oveľa pobočky trvať tri hodiny cyklov. S M7, po slučky bol vykonaný niekoľko krát, pobočka predpoveď odstráni, že režijné náklady, čo umožňuje pobočka pokyn na spustenie iba v jednej hodiny cyklu.

Pevne Spojený Pamäť je špeciálna funkcia, ktorá umožňuje Cortex-M7 rýchlo jedného cyklu prístup do pamäte pomocou páru 64 bit široký autobusy. Na ITCM bus poskytuje 64 bitový cestu, aby priniesla pokyny. Na DTCM autobus je vlastne pár 32 bit cesty, čo umožňuje M7 vykonávať až na dva samostatné pamäť prístupy v rovnakom cykle. Tieto veľmi vysoké rýchlosti autobusov, sú oddelené od M7 hlavné AXI autobusom, ktorý pristupuje iné pamäť a periférie. 512K pamäte môžete mať prístup, ako pevne spojený pamäť. Teensyduino automaticky prideľuje vaša Arduino náčrt kód do ITCM a všetky non-malloc pamäte použiť na rýchle DTCM, ak ste pridať ďalšie kľúčové slová, ktoré chcete prepísať optimalizované predvolené. Pamäť nie je k dispozícii na pevne spojený autobusy je optimalizovaný pre DMA prístup periférnych zariadení. Pretože väčšinu M7 je prístupu do pamäte sa vykonáva na dvoch pevne spojený autobusy, silný DMA-založené periférnych zariadení majú vynikajúci prístup na non-TCM pamäť pre vysoko účinný I/O.

Teensy 4.0 je Cortex-M7 procesor obsahuje floating point unit (FPU), ktoré podporuje aj 64 bit "double" a 32 bit "plávať". S M4 je FPU na Teensy 3.5 & 3.6, a tiež Atmel SAMD51 čipy, len 32 bit float je hardvérovú akceleráciu. Akékoľvek použitie double, double funkcie ako log(), hriech(), cos() znamená pomalý softvér implementované matematiky. Teensy 4.0 vykonáva všetky tieto s FPU hardvéru.

ARM Cortex-M7 na 600MHz 1024K RAM (512K je pevne spojený) 2048K Flash (64 KB vyhradené pre obnovenie & EEPROM, emulácia) 2 USB porty, obe 480MBit/sec 3 CAN Bus (1, MÔŽE FD) 2 I2S Digitálny Audio 1 S/PDIF Digitálny Audio 1 SDIO (4 bit) natívne SD 3 SPI, všetky s 16 slovo FIFO 3 I2C, všetky s 4 byte FIFO 7 Sériové, všetky s 4 byte FIFO 32 všeobecné účely DMA kanály 31 PWM kolíky 40 digitálnych kolíky, všetky interrrupt schopné 14 analógový kolíky, 2 ADCs na čip Kryptografické Zrýchlenie Random Number Generator RTC pre dátum/čas Programovateľné FlexIO Pixel Spracovanie Potrubia Periférne kríž aktivácii Power On/Off riadenia (MIMXRT1062 DVL6A) (MIMXRT1062 DVL6A) (W25Q16JV-DTR) Pin Priradenie Grafy

Štítky: lineárne snímače, sdr, cortex, teensy 2.0 s kolíkmi, reťaz pás, teensy 40, samd21, teensy 2.0, naplniteľné atramentom cartridge pre epson surecolor, teensy 2.


( 0 Hodnotenie )

Počet